SEKAPUR SIRIH

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM 1 MALAYSIA

Selamat datang ke laman blog saya. Ini merupakan blog saya yang pertama. Syukur Alhamdulillah, akhirnya saya berjaya menghasilkan blog ini walaupun tidak pernah membuatnya sebelum ini. Meskipun belum siap sepenuhnya tetapi saya sangat berpuas hati kerana ini adalah usaha saya sendiri dengan berpandukan cara-cara membina blog yang dipaparkan di Myguru dan merujuk berpandukan buku.

Sekalung terima kasih diucapkan kepada pensyarah yang dihormati, suami tersayang yang sentiasa memberikan sumber inspirasi dan rakan-rakan yang sentiasa memberikan sokongan.

Blog ini lebih menjurus kepada mata pelajaran Bahasa Melayu Tahun 1 tentang LINUS. Saya juga menyertakan beberapa video tentang mari belajar membaca. Selain itu, diselitkan juga beberapa gambar-gambar mengenai aktiviti saya di SK.Babalitan.

Saya berharap blog ini dapat membantu rakan-rakan pendidik dalam perkongsian ilmu. Pembinaan blog ini akan menjadi perintis untuk menghasilkan blog yang berkualiti pada masa akan datang.

Sekian dan terima kasih.

Sunday, 4 December 2011

Buku Ujian Diagnostik Literasi dan Numerasi LINUS


        Setelah tamat saringan 1 dan 4 LINUS tahun 2011 saya percaya masih ada lagi murid kita yang belum melepasi saringan tersebut.Saya suka berkongsi satu bahan lagi yang boleh digunakan oleh guru-guru LINUS untuk mengukur pengusaan murid kita mengikut konstrak bagi LITERASI dan NIMERASI. Bahan-bahan ini juga saya dapat semasa berkursus. Untuk download sila klik gambar di bawah ini.

BUKU UJIAN DIAGNOSTIK NUMERASI

BUKU UJIAN DIAGNOSTIK LITERASI

Anda mungkin juga meminati:

No comments:

Post a Comment